Feminizmus, szexmunka

Szóóóóval, feminizmus, szexmunkások helyzete.

Nem is tudom, melyik a könnyebb téma. Legyen először a feminizmus. Ahogy négy napja írtam, feministának tartom magam, sőt, vicces módon talán én vagyok a legradikálisabb az ismerőseim közül, bár ez annyira nem nehéz, mert nem olyan sok a feminista ismerősöm, rokonom. Azért tartom ezt viccesnek, mert tényleg irtó sok dologban egyetértek a magyar oldalakon velem szembejövő feministákkal, csak valahol a szexmunka tájékán támadnak nézetkülönbségek (szexmunkába nemcsak a szexelő szexmunkásokat értem bele, hanem a pornószínészeket, sztriptíztáncosokat, webcamosokat is, meg biztos van még ötezer más fajta szexmunkás, akit itt nem emeltem ki külön). A tumblr egyébként tele van feminista szexmunkásokkal.

Gondolom, az a része teljesen alap, hogy mindenkit egyenlő jogok kellenének, hogy megillessenek, szerintem viszont a biológiai különbségek sincsenek olyan sokan és/vagy nem annyira hatalmasak. Nagyon megmaradt bennem egy mondat egy könyvből arról, hogy hogy a fenébe lehetne tesztelni, hogy valójában mekkorák a biológiai különbségek, ha a kezdetektől fogva másra neveljük a fiúkat, és másra a lányokat. (“milyen okosan néz ez a [fiú] baba”, “milyen szép ez a [lány] baba”) Az

A legjobbnak az Új-Zélandi modellt tartják egyébként, de nem tudok róla olyan sokat. Azt tudom, hogy a tumblr-ön panaszkodtak már mind a németországi, mind az ausztrál modellről.

Categories

Top Posts & Pages